Hofland header foto Bel button

Nieuws

Hofland Electronica informeert u regelmatig over actuele onderwerpen en bijzondere projecten op het gebied van veiligheid, alarmdoormelding en beveiliging.

Direct de juiste hulp in een noodsituatie.


Op het gebied van persoonlijke beveiliging kunnen wij een hoogwaardige dienstverlening bieden middels een aantal apparaten. Deze apparaten kunnen op de persoon worden meegenomen. De oplossing biedt een naadloze verbinding met onze meldkamer, die 24/7 bij alarm direct een melding ontvangt in het meldkamersysteem en een spreek/luister verbinding kan opbouwen met het apparaat. Automatisch ontvangen wij de locatie gegevens van het apparaat. Daarna wordt de vooraf afgesproken procedure uitgevoerd.

Naast een noodknop is een kantel- en valdetectie ook in te schakelen. Het apparaat wordt op afstand door ons geconfigureerd zodat bij een procedure wijziging aan het apparaat, deze niet hoeft te worden opgestuurd en dus op dat moment niet meer inzetbaar is. Tevens is het systeem uit te breiden met locatie bepaling voor een nog beter inzicht waar het apparaat zich bevind. Het systeem werkt via een internationale GSM provider zodat deze via alle GSM providers in Nederland een verbinding kan maken. Zo heeft u altijd een optimaal bereik.

Deze oplossing is met name geschikt voor bedrijfshulpverleners, professionals die alleen werken en professionals die te maken kunnen krijgen met agressie, geweld of een andere risico. Bel of mail ons voor een vrijblijvende demonstratie.

Hofland Electronica levert beveiligingssystemen voor Nettorama-filiaal in Heinenoord.

Hofland Electronica heeft het Nettorama-filiaal en de passage in het nieuwe winkelcentrum de Witte Boerderij te Heinenoord voorzien van een inbraaksignaleringsinstallatie en een camerasysteem.

Het betreft een Borg-gecertificeerde inbraaksignaleringsinstallatie, welke is aangesloten op de eigen ISO- en Borg-gecertificeerde alarmcentrale van Hofland Electronica. Het camerasysteem beperkt zich niet alleen tot de winkel van Nettorama, maar omvat ook de passage van het winkelcentrum. Een veilig gevoel voor de medewerkers en bezoekers van het winkelcentrum.

Witte Boerderij

De Witte Boerderij is reeds vele jaren een begrip in de Hoeksche Waard en heeft een belangrijke streekfunctie voor een dagje winkelplezier. In het nieuwe winkelcentrum, met een totale oppervlakte van 3.000 m², is daarom niet alleen een Nettorama-filiaal (1.700m²) ondergebracht, maar hebben zich ook andere winkelketens gevestigd, zoals Action, Zeeman, Gall & gall, Marskramer, Primera en Kruitvat. Voor een vers belegd broodje en snacks kun je terecht bij Punto Panino.Hofland Electronica wint aanbesteding brand- en ontruimingsinstallatie Winkelcentrum Crimpenhof.

De Coöperatie Winkelcentrum Crimpenhof heeft na een zorgvuldig aanbestedingstraject Hofland Electronica de opdracht verleend tot het installeren van een gecertificeerde brandmeld-, sprinkler- en ontruimings-installatie, ter vervanging van de verouderde installaties.

De nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie voldoet aan de NEN2535:2009 (C1:2010), het Bouwbesluit 2012 en de NEN2575:2004 (C1:2006). De doormelding geschiedt naar de Regionale Alarmcentrale (RAC) van de brandweer. De technische alarmen worden aangesloten op de ISO- en Borg-gecertificeerde Particuliere Alarmcentrale (PAC) van Hofland Electronica.

Crimpenhof door Van Herk Groep

(foto Crimpenhof ter beschikking gesteld door Van Herk Groep)

Volgens haar website is Crimpenhof het mooiste overdekte winkelcentrum van de Krimpenerwaard en biedt het onderdak aan ruim 65 winkeliers en ondernemers. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en gratis parkeren op 2 minuten loopafstand.

Sinds 1991 is Hofland Electronica reeds verantwoordelijk voor de beveiliging tegen inbraak en voor de toegangscontrole van dit winkelcentrum. Met de realisatie van de nieuwe brandmeld- , spinkler- en ontruimingsinstallatie wordt tevens een bijdrage geleverd aan de brandveiligheid van het winkel- en wooncomplex Crimpenhof. Zowel voor de winkeliers en hun medewerkers, alsmede voor de klanten en de bewoners.

 

 Intelligente camera-software voorkomt 3e inbraak.

Door de toepassing van een IP-camerasysteem (High Definition) met intelligente camera-software (Video Content Analyse), is een 3e inbraak voorkomen bij een grote relatie van Hofland Electronica.

Middels deze camera-software zijn 2 verdachte personen gesignaleerd nabij het winkelpand van deze relatie, waardoor automatisch een beeldverbinding wordt opgebouwd met de Alarmcentrale van Hofland Electronica. Onze centralisten hebben via verificatie van de camerabeelden kunnen vaststellen, dat sprake was van voorbereidingen voor een inbraak. Men was bezig met het doorzagen van de stalen parkeerbeugels, die voertuigen moeten tegenhouden, ter voorkoming van een ramkraak.

Direct zijn de bewakingsdienst en de politie gewaarschuwd. Tevens zijn de live camerabeelden doorgestuurd naar de meldkamer van de politie middels Live View, voor het signalement van de verdachte personen en zicht op de criminele activiteiten. De daders zijn op de vlucht geslagen bij nadering van de politieauto’s. Wel zijn door de politie 2 (gestolen) auto’s in beslag genomen, die klaar stonden om de ramkraak te plegen.

Dankzij de intelligente camera-software en adequaat optreden van onze centralisten, wederom een tevreden klant, omdat een grote (in)braakschade is voorkomen. Gerustgestelde eigenaren van de gestolen auto’s, die deze onbeschadigd weer hebben teruggekregen, alsmede bruikbare signalementen en voldoende sporen voor de politie om de verdachten te kunnen oppakken.

Wilt u meer weten over intelligente camera-software, video-alarmverificatie door onze alarmcentrale en Live View, neem dan snel contact met ons op voor een gratis advies: telefoon: 010 - 428.23.11. Of via het contactformulier op onze website (www.hofland.nl).


Twee inbraken voorkomen

Door toepassing van IP videocamera’s met intelligente (VCA) software automatisch videobeelden te analyseren op bepaalde gebeurtenissen zijn twee inbraken en (in)braakschade voorkomen.

Door de registratie van verdachte voertuigen en personen rondom 2 winkelpanden met elektronica hebben de centralisten op onze Alarmcentrale centrale kunnen vaststellen, dat sprake was van voorbereidingen voor een inbraak.

Hierop is de politie gewaarschuwd en zijn de live camerabeelden direct doorgestuurd naar de meldkamer van de politie middels Live View. Door het snel acteren van onze centralisten en de politie zijn nabij het ene winkelpand 2 verdachten opgepakt en bij het 2e winkelpand diverse inbrekersspullen in beslag genomen, die de inbrekers in hun haast om te vluchten hadden achtergelaten. Een tevreden klant doordat (in)braakschade is voorkomen en tevreden agenten, die op heterdaad 2 verdachten hebben kunnen oppakken.

Wij kunnen het ons voorstellen dat U meer wilt weten over bewaking d.m.v. video-alarmverificatie, Video Content Analyse en Live View, aarzel dan niet contact met ons op te nemen voor een gratis advies.


Verzekeraars willen brandschade verhalen

Per 1 januari 2014 wordt de nieuwe regeling Brandregres (BBr 2014) van kracht. Kort samengevat komt de nieuwe regeling erop neer dat een brandverzekeraar vanaf 1 januari 2014 de brandschade volledig kan verhalen op de veroorzakende partij, indien:

  • de maatschappelijke verplichting niet is nagekomen om (brandgevaarlijke) werkzaamheden op de juiste wijze uit te voeren.
  • het niet goed op orde hebben van brandpreventieve maatregelen.
  • anderszins onzorgvuldig is gehandeld.

De volledige tekst van de BBr 2014 is terug te vinden op de website van het Verbond van Verzekeraars (https://www.verzekeraars.nl) en type zoekwoord: brandregres 2014. Daar in de BBr 2014 de maximering van € 500.000,-- is vervallen, dient het verzekerde bedrag in de aansprakelijkheidspolis mogelijk verhoogd te worden. Controleer daarom uw polis of neem contact op met uw verzekeraar!

Ook is het van belang dat de brandpreventieve maatregelen op orde zijn. Denk hierbij aan de brandmeld-/ontruimingsinstallatie, de noodverlichting of het inventariseren van de risico’s middels een securityscan. Neem contact met ons voor een inventarisatie van de brandpreventieve maatregelen of een securityscan, telefoonnummer 010-428.23.11 of info@hofland.nl.


Winkelketen met 300 filialen kiest voor Alarm over IP en vindt kostenbesparing:

Hofland Electronica heeft na een uitgebreide selectieprocedure de opdracht verworven voor het omzetten van de analoge alarmmelding naar Alarm over IP (AoIP) van de inbraaksignaleringsinstallatie in 300 filialen en het hoofdkantoor.

De winkelketen, met meerdere winkelformules en alleen al in Nederland ruim 300 filialen, heeft enige jaren terug ervoor gekozen om alle bedrijfsprocessen, zoals datatransmissie, kassabeheer en communicatie op IP-basis te laten verlopen. Na een goed verloop van dit proces zijn in 2012 de uitgangspunten bepaald voor de omzetting naar Alarm over IP, met als de belangrijkste doelstellingen:

  • uniforme hoofdapparatuur en blauwdruk in alle filialen
  • gebruikersvriendelijke bediening met zo min mogelijke handelingen
  • up- en download faciliteiten
  • servicebeheer op afstand
  • ontzorging door de Hofland Electronica Alarmcentrale
  • een terugverdientijd van maximaal 12 maanden

Hofland Electronica heeft een businessplan opgesteld om deze doelstellingen te kunnen realiseren, in de rol van meedenkende zakenpartner en niet zozeer als leverancier of installateur. De oplossing is uiteindelijk gevonden in de toepassing van het ATS1000A-IP Advanced meldpaneel, ter vervanging van de diverse soorten meldpanelen, die de afgelopen jaren door verschillende installateurs zijn toegepast in de filialen. De omzetting naar Alarm over IP is gestart in januari van dit jaar en de uitrol is succesvol afgerond in juni 2013. Tijdens de evaluatie in de maand juli is vastgesteld dat de uitrol zonder technische problemen en volledig volgens planning is uitgevoerd, dankzij de speciaal aangestelde projectbeheerders van opdrachtgever en Hofland Electronica.

In het businessplan is ook de doelstelling bereikt van de terugverdientijd van 12 maanden voor de benodigde investering. Tevens is een meerjarenplan inbegrepen met een structurele kostenbesparing in de jaarlijkse kosten, door bijstelling van de afhandelingsprocedures van de Alarmcentrale en van de service-afspraken.

De rapportages van (alarm)meldingen en -analyses worden volledig automatisch per e-mail afgehandeld, onderverdeeld naar de afdelingen security, automatisering en het secretariaat. Tevens kunnen mutaties online worden ingevoerd en kunnen bij calamiteiten real-time meldingen of klantgegevens 24/7 worden opgevraagd. Resultaat een ontzorgde klant met een aanzienlijke kostenreductie.

Live View. Live View is ontwikkelt door het Min. van Veiligheid en Justitie om de pakkans van een inbreker of overvaller te vergroten. Het is een werkwijze die het mogelijk maakt dat de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijkt met de camerabeelden van onze alarmcentrale wanneer een inbraak of een overval plaatsvindt. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat de (alarm)melding eerst wordt geverifieerd door onze alarmcentrale. Mogelijk is uw reeds aanwezige beveiligingsinstallatie en/of camerasysteem al geschikt voor Live View. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met onze alarmcentrale of verkoop. Voor meer informatie, zie
http://www.politie.nl/onderwerpen/live-view.html

Subsidieregeling voor slachtoffers van overvallen verlengd

De regeling voor slachtoffers van overvallen is verlengd tot 31 december 2013. Het doel van de regeling is te voorkomen dat slachtoffers opnieuw betrokken raken bij een overval in hun woning of bedrijf.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie is op 19 mei 2010 gestart met een subsidieregeling, zodat slachtoffers van een overval de kosten van beveiligingsmaatregelen kunnen terugkrijgen.

Slachtoffers van een overval hebben een verhoogde kans om nogmaals slachtoffer te worden. Om te voorkomen dat bewoners of bedrijven nogmaals slachtoffer te worden van een overval, moeten er preventieve maatregelen worden genomen. Het bedrag kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor nieuwe sloten, goede buitenverlichting of camera toezicht.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven voert deze subsidieregeling namens de Minister van Veiligheid en Justitie uit. Het gaat om maximaal 1.000 euro per aanvraag en geldt voor bewoners of bedrijven die in 2010, 2011 en 2012 of 2013 slachtoffer zijn geworden van een overval.

Link: schadefonds.nl Bron: beveiligingsnieuws.nl/nieuws/15907/Subsidieregeling_voor_slachtoffers_van_overvallen_verlengd.html.

Wetswijziging publiek en privaat cameratoezicht t.b.v. binnen- en buitencamera´s en alarmverificatie

Uit recent onderzoek is gebleken dat één op de drie Nederlanders een incident meemaakt in een winkelgebied in de vorm van fysiek geweld, verbale agressie en/of diefstal. De regering heeft daarom een wetsvoorstel ingediend om deze vorm van criminaliteit directer en efficiënter aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld door inzet van bewakingscamera's die een gemeente kan inzetten in de openbare ruimte (winkelgebieden) om de orde te handhaven, maar kan ook door het verruimen van de mogelijkheden voor cameratoezicht door winkeliers via private bewakingscamera's.

Wetswijziging private bewakingscamera's. Het wetsvoorstel heeft geresulteerd in een wetswijziging per 1 juli, waarin het volgende is vastgelegd over private camera's: De bewaartermijn van private camerabeelden is verlengd naar vier weken, zonder voorafgaande melding aan het College van Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

De winkelier heeft zo meer tijd en beeldhistorie voor een eventuele aangifte of voor verbetering van zijn veiligheid. Daarnaast is het vastleggen van beelden van een gedeelte van de openbare weg toegestaan, indien noodzakelijk om eigendommen beter te beschermen.

Een gemeente kan cameratoezicht nu flexibel toepassen in de openbare (publieke) ruimte, als middel tegen overlast. Maar een winkel kan nu ook private bewakingscamera’s rondom zijn winkel plaatsen, ter bescherming van zijn medewerkers en eigendommen. Verder kunnen camerabeelden met behulp van de hedendaagse technieken op een laptop of smartphone live worden bekeken. Ook de alarmcentrale van Hofland Electronica kan na een alarmmelding zo inkijken ten behoeve van een alarmverificatie en bovenal voor een snelle alarmopvolging door de politie. Door de toepassing van publieke en private bewakingscamera's zullen klanten en medewerkers zich een stuk veiliger gaan voelen.

Beveiligingsmaatregelen voor Perfetti van Melle Breda:

Na een zeer zorgvuldige selectieprocedure hebben wij de opdracht mogen uitvoeren voor het upgraden van de beveiligingsmaatregelen in het hoofdkantoor en de productie-afdeling van Perfetti van Melle te Breda.
Perfetti van Melle is een internationaal dynamisch bedrijf, dat beroemde kauwgum- en snoepmerken produceert en verkoopt in meer dan 150 landen. Met 35 vestigingen en 18.000 medewerkers staat Perfetti van Melle wereldwijd op de 3e plaats van de 10 top de zoetwarenbedrijven.Naast de levering van een inbraaksignaleringsinstallatie, aangesloten op alarmcentrale, omvat de opdracht het aanbrengen en onderhouden van bouwkundige voorzieningen, alsmede uitbreiding van het toegangscontrole- en camerasysteem, met toepassing van het iProtect™ Security Management Systeem, een volwaardig beveiligingsplatform, waarin toegangscontrole, camerabewaking, inbraakdetectie, parkeerbeheer en tijdregistratie geheel zijn geïntegreerd. Voor meer informatie, zie: http://www.perfettivanmelle.nl/ons-bedrijf/geschiedenis

Beveiligingsmaatregelen voor Kroonint:

De beveiligingsmaatregelen werden deze maand opgeleverd in de 2 bedrijfspanden van Kroonint Coatings te Dordrecht. Kroonint is een producent en distributeur van verfproducten, met vestigingen in Rotterdam en Dordrecht. In de panden te Dordrecht (gezamenlijk oppervlakte: 3.000m²) vindt het productieproces plaats. In Rotterdam de opslag, verkoop en distributie. De opslagcapaciteit in Rotterdam is in 2011 uitgebreid met ruim 1.300m², met speciale voorzieningen voor gevaarlijke stoffen. De inbraaksignaleringsinstallaties voldoen aan de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI), zoals vastgelegd in een Programma van Eisen, conform de BRL Borg 2005V2, versie januari 2010, inclusief afgifte van een Borg Opleveringsbewijs. Naast de aansluiting op onze alarmcentrale verzorgen wij het periodiek preventief onderhoud en de aansturing van de particuliere bewakingsdienst voor een adequate alarmopvolging. Voor meer informatie zie:http://www.kroonintcoating.com/KroonintCoating/11/History_Kroonint.html


Brandmeld- en ontruimingsinstallatie voor Zegro Centrum Rotterdam

Zegro Centrum Rotterdam dé groothandel voor Horeca en grootverbruiker.
In 1997 hebben wij het bedrijfspand met een vloeroppervlakte van ruim 9.000 m² voorzien van een inbraaksignalering- en brandmeldinstallatie. Na een verbouwing en uitbreiding van de groothandel in 2011 is de bestaande 14 jaar oude brandmeldinstallatie volledig gerenoveerd, aangepast aan de nieuwe inrichting en aangesloten op onze Particuliere Alarmcentrale.
De nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie is gecertificeerd, zoals vastgelegd in het Programma van Eisen, gebaseerd op het Gebruiksbesluit, november 2008, conform de NEN 2535:1996, NEN 2535/a1: 2002 en NEN 25575 400.
Met het vervangen van de oude Ionisatie-brandmelders, nog voorzien van een zeer kleine hoeveelheid radioactief materiaal, door toepassing van moderne optische rookmelders heeft Zegro een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van het milieu. Naast het periodiek onderhoud aan de brandmeld- en ontruimingsinstallatie, ontzorgen wij de Zegro-organisatie door het uitvoeren van de maandelijkse BB-(Beheer Brandmeldinstallatie)diensten. Voor meer informatie zie: http://www.zegro.nl

Complete Beveiliging voor Decos

Het Decos gebouw staat op het Space Business Park in Noordwijk. Het unieke gebouw heeft de uitstraling van een meteoriet, een gesteente uit de ruimte. Door de schuine wanden en de grote open ruimtes was de projectie van de branddetectie een bijzonder aandachtspunt. De detectie in het datacenter is opgelost door een Wagner rookaanzuigingssysteem in de ruimte te plaatsen. Als brandmeldcentrale is de Siemens Cerberus Pro gekozen. Vanwege de doodlopende einden, de complexe ruimtes en het garanderen van de vluchtweg was een volledige bewaking noodzakelijk. Naast de branddetectie is toegangscontrole, camera's en inbraakdetectie aangebracht met doormelding naar onze alarmcentrale. Voor meer informatie zie: http://www.lobeco.nl/nl/page/decos

Januari 2011 - Gegarandeerde politie-inzet

Vanaf 1 januari 2011 gaat de politie met de hoogste prioriteit reageren op geverifieerde alarmmeldingen. Geverifieerde alarmmeldingen vanuit beveiligde objecten kunnen vanaf dat moment rekenen op de volle politie-aandacht en kunnen rekenen op de inzet binnen 10 minuten (stedelijk gebied) tot maximaal 15 minuten (landelijk gebied). Bron VEBON 16/12/2010. Onze gecertificeerde alarmcentrale biedt u een technische verificatiemethode die aan de gestelde normen voldoet. Zie onze site m.b.t. het onderwerp Alarmverificatie, of neem contact op met onze alarmcentrale.


Belangrijk - stopzetting KPN Digi Access Alarm en traditionele analoge aansluiting

De KPN heeft in een persbericht (augustus 2010) bekend gemaakt dat per 01 juli 2014 Digi Access Alarm wordt stopgezet en traditionele PSTN (analoge telefoonaansluiting) en ISDN dienst in ieder geval tot 01 januari 2015 garandeert. Het is dus belangrijk op tijd maatregelen te treffen indien u gebruik maakt van een Digi Access Alarm verbinding. Tot 01 juli 2012 blijft het mogelijk om voor deze diensten wijzigingen uit te laten voeren!
Voor meer informatie klikt u hier om onze brochure te downloaden. Zie ook het item “alarmverificatie” op onze website. Voor vragen over alarmverificatie in het algemeen en uw alarminstallatie in het bijzonder, neem contact met ons op of vul het contactformulier in. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Augustus 2010 - Collectief cameranetwerk in Rotterdam

Met de ondertekening van de overeenkomst is het startsein gegeven voor de aanleg van het collectieve cameranetwerk op het bedrijventerrein Waalhaven-Zuid te Rotterdam. Door de Belangenvereniging Waalhaven-Zuid opgedragen aan Hofland Electronica.

Het cameranetwerk is onderdeel van het project Veilig Ondernemen in Waalhaven-Zuid, geïnitieerd door de ondernemers, het Ontwikkelbedrijf Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Een structureel overleg tussen de Belangenvereniging, het Havenbedrijf, Bewakingsdienst en de Politie waarborgt het monitoren en de kwaliteit van het project Veilig Ondernemen. De camera's worden gepositioneerd op de invalswegen van het bedrijven-terrein en zullen worden aangesloten op het VPN glasvezelnetwerk van de (PAC) particuliere alarmcentrale van Hofland Electronica. Een belangrijk voordeel voor de deelnemende bedrijven is dat zij de beveiligingsinstallatie en de camera's kunnen aansluiten op de snelle 100Mb internetverbinding m.b.t. alarmverificatie. Ook de aansturing van alarmopvolging en nachtelijke surveillance-ronden zijn een belangrijk onderdeel van het totale beveiligingsconcept.

Gratis advies gewenst bij de beveiliging van uw bedrijf of huis?  Neem vrijblijvend contact op